Hondenschool D.O.G.

Wie ben ik?


Ik ben Anita de Geus, eigenaresse van en kynologisch instructeur bij Hondenschool D.O.G.
(Door Opvoeding Gehoorzaam) te Gouda.

In het kort:

Al op mijn 12e trainde ik honden, eerst onder begeleiding, maar al snel zelfstandig.
Omdat ik van mijn passie mijn beroep wilde maken ben ik de opleiding kynologisch instructeur gaan volgen.
Na een aantal jaren als instructeur werkzaam te zijn geweest op een hondenschool om zoveel mogelijk ervaring op te doen, kwam in 2005 mijn droom uit met de start van mijn eigen hondenschool; Hondenschool D.O.G.
Wil je meer weten over mij, mijn gevolgde opleidingen en over mijn visie op het gebied van trainen van honden en het begeleiden van hun baasjes? Lees dan hieronder verder.

Opgegroeid met honden

Voor mijn geboorte in 1963 was er al een hond in huis en dat is altijd zo gebleven. Al in mijn tienerjaren was ik bezig met hondengedrag en het opvoeden en trainen van honden. Ik ben opgegroeid met Duitse en Mechelse Herders. Sinds 1992 heb ik IJslandse Honden (geen echt makkelijk ras, maar wel een leuke uitdaging) waarvan ik er altijd meer dan één in huis heb (gehad). Op het moment heb ik 4 IJslandse Honden.

Van de oude methode naar positieve bekrachtiging

Met de herders heb ik jarenlang volgens een andere methode getraind, maar in 1997 maakte ik kennis met clickertraining. De voordelen ten opzichte van ‘de oude methode’ waren meer dan duidelijk. Trainen op basis van bekrachtiging van goed gedrag ligt me veel meer dan straffen van ongewenst gedrag. Honden leren sneller en vooral met meer plezier en vertrouwen!

De visie van D.O.G.

Mijn enthousiasme over het opvoeden van honden overbrengen op mijn cursisten, dat is wat ik graag doe!
Ik wens iedereen een goed opgevoede hond, die overal mee naartoe genomen kan worden. Een hond die volledig op zijn baas kan vertrouwen, die een hechte band met zijn baas heeft en die goed luistert en sociaal aangepast gedrag laat zien. Dat is waar het in de cursussen om gaat!

CV: Relevante diploma’s, seminars, congressen en workshops:

Uiteraard houd ik mijn kennis op peil en blijf ik op de hoogte van de de nieuwste inzichten door het volgen van workshops, seminars, lezingen en aanvullende opleidingen.

Ik ben aangesloten bij SPPD: Stichting Platform van Professionele Diergedragsdeskundigen.