Hondenschool D.O.G.

Treibball


Treibball

Bij Treibball is het de bedoeling dat de hond 8 grote ballen – die in een driehoek geplaatst liggen – in een doel duwt. Hij kan dit doen met zijn lichaam of met zijn neus. De geleider staat bij het doel en geeft door middel stem- en/of lichaamssignalen aan welke kant de hond op moet en welke bal er gedreven moet worden. Beheerst de hond het spel volledig dan krijgt hij vijftien minuten de tijd om de 8 ballen in het doel te drijven.

Om de hond een bepaalde richting op te kunnen sturen, is het belangrijk dat de hond op afstand kan werken. Daarnaast zal de hond (ook op afstand) naar LINKS, RECHTS, VOORUIT en ACHTERUIT gestuurd moeten kunnen worden. Oefeningen als ZIT, AF, WACHTEN en DRIJF zullen nodig zijn om de hond gecontroleerd te laten werken met de ballen.

Treibball is een sport met potentie omdat het niet alleen leuk is voor hond en baas, die gehoorzaamheid tot een hoog niveau brengt maar vooral de samenwerking tussen hond en baas geweldig versterkt. Het is aan bijna elke hond aan te leren, al hebben hoedende en drijvende rassen een duidelijker aanwezig instinct.


Algemene informatie

  • Voor honden en bazen die de Vervolgcursus hebben afgerond
  • Kosten en cursusduur: € 145,- voor 10 lessen, 1 maal per week
  • De lessen duren ± 45 minuten, na de les is er gelegenheid voor koffie of thee

Startdatum

  • Nieuwe datum voor een beginnersgroep volgt zodra deze bekend is