Hondenschool D.O.G.

Behendigheid


Bij behendigheid is het de bedoeling dat de hond een parcours met allerlei verschillende hindernissen in een zo snel mogelijke tijd én zo foutloos mogelijk aflegt, onder begeleiding van zijn eigenaar. Het parcours heeft een speciale, wisselende volgorde. De sport biedt honden een fantastische mogelijkheid om lichamelijk en geestelijk actief bezig te zijn, samen met hun baas. Het belangrijkste van behendigheid is dat hond en baas als een team samenwerken en elkaar steeds beter zullen begrijpen.

Voor de training van behendigheid moet de hond zijn uitgegroeid. Kleine honden zijn minimaal 1 jaar oud, grote honden 1,5 jaar. Het advies is om met alle honden eerst de cursus Motoriek & Beweging te doen omdat we in deze cursus werken aan de motoriek, balans en coördinatie van de hond. De hond moet een goede conditie hebben en geen last hebben van spieren, botten en gewrichten.
Bij twijfel zal u gevraagd worden een onderzoek bij uw dierenarts te laten doen.


Algemene informatie

  • Voor kleine honden vanaf 1 jaar en grote honden vanaf 1,5 jaar die – bij voorkeur – de cursus Motoriek & Beweging hebben afgerond
  • Kosten en cursusduur: € 145,- voor 10 lessen, 1 maal per week

Startdatum beginners:

  • Datum volgt zodra er weer plek is voor nieuwe cursisten, waarbij cursisten van D.O.G. voorrang hebben.

 

Aanmelden voor deze cursus