Hondenschool D.O.G.

Workshop Cirkeltraining


Zaterdag 7 mei 2016 organiseren we een Workshop Cirkeltraining van 13.00 tot 15.00 uur


Bij cirkeltraining leren we de hond op afstand werken in een cirkel. De bedoeling is dat de hond leert dat alles wat hij graag wil – zoals contact met zijn baas, een voertje of een speeltje – alleen krijgt als hij keurig buiten de cirkel meewerkt. Ook al bevinden zijn beloningen – de baas staat in de cirkel – zich aan de andere kant van de lijn.
Cirkeltraining gaat uit van lichaamstaal. Er wordt zo min mogelijk met stemcommando’s gewerkt, de hond zal naar de eigenaar moeten blijven kijken om contact te houden en de subtiele – met hand of schouder gegeven – aanwijzigingen te kunnen volgen.
De meeste honden pikken die aanwijzingen supersnel op; als de baas in het midden van de cirkel staat en de andere kant op draait zal de hond meteen volgen.

Cirkeltraining

Het draait allemaal om samenwerking. De hond moet niet, hij mag. Hoe minder dwang er op de hond wordt uitgeoefend, hoe beter hij meewerkt.
Cirkeltraining is intensief voor baas en hond. Voor de baas omdat deze, vooral in het begin van de training, nog veel mee zal moeten lopen. Voor de hond omdat deze 100% gefocust is en er veel hersenwerk van hem wordt gevraagd.
De training is passend te maken voor iedere hond van elke leeftijd.

De kosten van deze 2 uur durende Workshop zijn € 15,- contant te voldoen op de dag zelf.

Het maximale aantal deelnemers voor deze workshop is 8 koppels.

Aanmelden voor deze Workshop kan niet meer, het maximale aantal deelnemers is bereikt