Hondenschool D.O.G.

Wat cursisten vertellen


Onderaan deze pagina kunt u een reactie achterlaten


 

30 Comments

 1. Mathijs de Vries

  Beste Anita,

  We zijn jou enorm dankbaar voor de ongelofelijke steun die je hebt geboden aan Nova en aan ons als haar baasjes. Jouw toewijding gaat verder dan verwachtingen, met uren aan telefoongesprekken en persoonlijke huisbezoeken om ons te helpen met de uitdagingen die we tegenkwamen.

  Jouw passie voor het welzijn van honden is duidelijk voelbaar. Je doet altijd dat extra stapje om ervoor te zorgen dat zowel baas als hond gelukkig zijn. Wat we het meest waarderen, is dat jouw inspanningen niet alleen gericht zijn op het oplossen van problemen, maar ook op het creëren van een sterke band tussen Nova en ons.

  Dankzij jou heeft Nova enorme vooruitgang geboekt, en we voelen ons zekerder als haar baasjes. Bedankt voor je geduld, vriendelijkheid en de blijvende impact die je hebt op Nova’s leven en dat van ons.

  Met oprechte dank,

  Mathijs

 2. Irma

  Met onze hond Bruno begonnen bij de puppycursus en nu halverwege vervolgcursus 2. Anita geeft goed les met duidelijke aanwijzingen en is in staat om iedereen de aandacht te geven die hij of zij nodig heeft. Ook met vragen en voor advies kan ik altijd bij haar terecht. Wat fijn is, Anita is direct en opbouwend in haar feedback en heeft duidelijk het beste voor met de honden die op haar pad komen!

 3. Sophie

  We hebben zo’n 6 maanden bij Anita op cursus gezeten met onze hond Sjef. En het is ongelofelijk wat wij allemaal hebben geleerd. De methode met de clicker is super. Een hele fijne en zeer effectieve manier om je hond dingen aan te leren en een band op te bouwen. Door de super opbouw van de cursussen kan Sjef nu meer dan ik ooit had verwacht.

  Anita is een kei in wat ze doet en ik denk dat er maar weinig mensen zijn die zoveel passie voor honden hebben als dat zij heeft. Ik raad deze hondenschool dan ook aan iedereen aan! Echt!

 4. Ester Haver Droeze

  Wij hebben de puppycursus en de basiscursus gevolgd bij Anita.
  Zij bleek goed in staat de eigenaar en de hond te begrijpen. Hierdoor wordt tijdens de les door haar Maatwerk geleverd. De informatie wordt goed afgestemd op wat de eigenaar en de hond op dat moment nodig hebben.
  Wij hebben dit zeer gewaardeerd. Hartelijk dank.

  1. Jacinta Zwartelé

   We zitten midden in de puppycursus, onze Toosje een kleine spring in het veld Jack Russell heeft al zoveel geleerd. Anita weet veel, heeel veel en weet het met humor te brengen.
   Echt een aanrader voor iedereen die een puppy wil laten uitgroeien tot een leuke sociale hond.

 5. Charony en Gioia

  De trainingen bij Anita zijn naast heel gezellig, ook heel leerzaam en je kan altijd met vragen of ideeën terecht. Waar je ook een eerlijk antwoord op krijgt.

  Wat voor ons begon als laten we maar wel een gehoorzaamheidscursus doen met het puppy, is inmiddels overgegaan in de ene funcursus na de andere, waar zowel hond als eigenaar ontzettend veel plezier aan beleven en de hele week naar uit kijken!!!
  Gioia en ik blijven dit zeker doen!

 6. Pascal Tolenaar

  Anita neemt de tijd en weet verdraaid goed wat ze aan het doen is. Lachend zegt ze wel eens dat ze meer de baasjes aan het opvoeden is in plaats van de honden en daar heeft ze vaak ook gelijk in. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk voor mij als begeleider en voor onze herder. Je merkt gewoon hoe heerlijk afgemat onze herder in haar mandje ligt na de training te genieten van het samenspel tussen haar en haar baasje. Tot dinsdag weer Anita!

 7. Marjan Broer

  Met onze hond Pipp trainen we al weer een aantal maanden bij D.O.G.! Met onze eerste hond hebben wij alle cursussen gevolgd bij D.O.G.! Waarom? Allereerst is het heel leuk om met je hond ergens naar toe te werken en bezig te zijn. Maar wat heel belangrijk is, is de manier waarop je bij D.O.G.wordt meegenomen in het positief leren. Voor onze tweede hond was de keuze snel gemaakt! Op naar DOG! Voor elke hond is er wel een fijne training te volgen bij D.O.G.!

 8. Lizelotte Geurtzema

  Een aanrader om hier met je hond naartoe te gaan. Anita heeft ons uitstekend begeleid bij de training van een kennelhond, middenslag schnauzer van 1,5 jaar. Het is een groot succes geworden, zo’n hond krijgen we nooit meer. Nu 5 jaar, nog steeds super-speels en bijzonder gehoorzaam. Anita is, behalve een goede trainster, eerlijk in haar adviezen; als iets haar op voorhand niet haalbaar lijkt, zal ze dat niet verzwijgen. Verder een genoegen om deel te nemen aan haar trainingen.

 9. Patty

  Super blij zijn wij dat we vorig jaar gestart zijn met de basiscursus met ons boomertje bij Anita , wij hebben daar zoveel geleerd en ons hondje was ook heel enthousiast ! Het was zo leuk dat we met de hele groep ook de vervolgcursus hebben gedaan en de afgelopen paar weken de hoopercursus . Mijn hondje is door de vele aanwijzingen zoveel leuker geworden en wij de baasjes hebben hier zoveel van opgestoken ! Dankjewel het was zeer leerzaam en heel gezellig namens Patty, Robert en natuurlijk Rox

 10. Ciska

  Anita geeft op een positieve manier les aan hond en baas. Zij wil helpen met aanleren van gewenst gedrag, en het aangeleerde gedrag steeds verder verfijnen. Prettig werken in kleine groepen, met aandacht voor het individu (zowel hond als baas). Kijkt goed wat hond en baas aankunnen, dus soms een iets moeilijkere oefening voor een hond die wat verder is, of aangepaste oefening voor hond die bijvoorbeeld te angstig is om af te gaan. Anita staat ook open voor inbreng van cursisten, zij beheerst de theorie en kan daardoor ook aangeven waarom iets wel of niet handig is om te doen. Ze staat open voor feedback. Erg fijn om bij haar te kunnen trainen.

 11. Debora

  Met onze Franse bulldog de puppy, basis, vervolg en RRR training gevolgd bij DOG. Wij zijn erg tevreden over het resultaat en werken nog dagelijks aan de commando’s. Erg prettig om les te krijgen van Anita. Er is altijd ruimte voor een praatje en wat tips.
  Ook merken we dat onze bull van ruim een jaar goed gesocialiseerd is en ondanks haar eigenwijze karakter echt wel kan en wil luisteren en leren.
  Tot de volgende workshop!

 12. Wil en Bono

  Ha Anita,

  Ik wil je even laten weten dat ik superblij ben dat ik met mijn hond (zwerfhondje afkomstig uit Roemenie) bij jou ben terecht gekomen! Na enige weken cursus merk ik zo’n verschil, Bono is rustiger aan de lijn (yes mijn armen zijn ook blij!) maar ook in huis veel rustiger en zelfverzekerder en ik dus ook! Vooral het woord wachten heeft zijn vruchten al afgeworpen. Op zondag deed ik mijn tuinhek open en Bono vloog weg en ik in paniek, maar ik riep Bono wachten en ja hij bleef wachten op mij! Wat was ik gelukkig dat Anita ons dat had geleerd! Anita we zijn blij met jou en gaan zeker door met nog een volgende cursus!

  Wil en Bono

 13. Michael van der Burg

  Wij zijn momenteel bezig met puppy training en ik moet zeggem, goede uitleg en goede tips! Anita weet waar ze het over heeft en is gepassioneerd bezig met honden. Mijn schoonzus traint al jaren bij Anita en als je deze honden ziet en hoe ze gehoorzamen, echt fantastisch!
  Keep up the good works!

 14. Petra Dingemans

  Na met onze (probleem) labrador (lees eerder bericht in dit gastenboek) bij Anita getraind te hebben en onze bevindingen bij/met haar, was het voor ons een vanzelfsprekendheid dat we met onze Golden Retriever pup ook bij Anita zouden trainen… Ook dit keer heeft ze weer “bewezen” dat D.O.G. niet zomaar een hondenschool is maar geleid wordt door iemand met passie voor dieren, eigenheid en deskundigheid…. Onze pup had flinke darmproblemen. Dit tij wisten de “deskundigen” niet te keren… Anita wel!!….. door haar enorme toewijding voor en met dieren en haar eigen ervaringen gaat het nu na weken tobben heel goed met onze pup… Haar betrokkenheid is enorm maar zeker niet opdringend… Haar manier van les geven is duidelijk en gezellig en elke keer weer een plezier om te volgen…. Na de les nog gezellig even koffie drinken met elkaar en is er tijd om allerhande ( “honden” ) vragen te stellen…..

 15. Lise Gilsing

  Anita is gepassioneerd met honden èn mensen bezig. Ze is een goede trainster en heeft dus overal ogen en oren. Haar ontgaat niets.
  Op een prettige en duidelijke manier geeft ze jou als hondeneigenaar inzicht in jouw gedrag en het effect daarvan op jouw hond. Ook leert ze je goed te kijken naar de lichaamstaal van je hond, jezelf en andere honden. Hoe en wanneer sluit je aan en hoe stop je gedrag?
  Met vragen kan je bij haar terecht. Ze is heel consciëntieus in haar beantwoording.
  Het gemak waarmee zij met honden omgaat is jaloersmakend. Daarom wil je van haar leren.
  Anita de Geus: een toptrainster voor mensen en hun honden.
  Lise Gilsing, Vizsla eigenaar, organisatieadviseur en directeur van moving mountains te Gouda

 16. Karin & Indy

  Heel veel geleerd in de puppy, basis en vervolg cursus met mijn Jack Russel, Indy, en zeer gemotiveerd geraakt door Anita om verder te gaan in de behendigheid, en wie weet wat nog meer! Voor alle mensen die met hun hond willen trainen op een plezierige manier, is deze hondenschool een aanrader en zeer gezellig! ”

  Anita ga zo door!!

  Groetjes, Karin & Indy

 17. Peter, Petra & Lloyd

  17 juli 2012 zijn wij vol goede moed, ons mee geven door Anita met Lloyd begonnen aan de basiscursus als stuiterende overenthousiaste maar enorm lieve labrador. Door de medische voor geschiedenis is Lloyd niet goed gesocialiseerd en hadden we heel wat met hem te stellen! (De wereld draaide enkel en alleen om hem dacht hij!!) Ik zeg “hadden” want na de basiscursus die Lloyd met vlag en wimpel volbracht heeft zijn we verder gegaan met de vervolg cursus. Ook deze deed Lloyd op zijn “sloffen”, het blijkt dat hij een hele pientere “lab” is, als een vd weinigen van je klas had hij het commando Terug plek zelfs met het commando Wacht erbij na een paar keer oefenen onder de knie. Hij, maar ook wij, hebben zoveel geleerd van jou Anita, de manier waarop je de cursus geeft vind ik super, duidelijk maar in een ongedwongen sfeer. Je bent een mooi mens, met een groot hart voor dieren…. We gaan je missen! Liefs Petra

 18. Omiga, Petra en Michel

  Wij hebben gisterenavond de cursus RRR afgesloten met Ogima bij jou, Anita.
  We zijn heel blij dat jij ons zoveel hebt geleerd.
  We kwamen bij jou met een super geprikkelde Ogima, die hieperdepieper was en naar alles om zich heen keek, behalve naar ons.
  De eerste les moest ik zijn naam zeggen en dan was het de bedoeling dat Ogima naar me keek….Ogima deed net of hij gek was en keek alle kanten op.
  In de lessen daarna ging het steeds beter en leerden we van jou hoe we de aandacht van Ogima konden krijgen.
  Gisterenavond liet Ogima zelfs ons verbaasd staan met hetgeen we van jou hadden geleerd: hij KIJKT en LUISTERT als we zijn naam zeggen en hij komt naar ons toe als we ons RRR woord zeggen……….we willen jou heel erg bedanken voor jouw wijze lessen waar wij natuurlijk mee blijven oefenen!!
  Ogima zal zeker de gezellige cursusavonden gaan missen!! Complimenten voor jouw lesgeven!!
  Groetjes van Petra en Michel Prinsen

 19. Francisca & Cato

  Met een overenthousiaste labrador op cursus is niet altijd even prettig voor het baasje! Maar dankzij de cursussen van Anita, waaronder de basis- en vervolgcursus en de laatste RRR cursus kan ik met een gerust hart met Cato op pad! Vooral de RRR cursus heeft bij cato z’n vruchten afgeworpen, wie had ooit kunnen denken dat mijn spring in het veld netjes naast mij zou lopen en bij een commando gelijk naast mij zit! Mensen die bij mij in de cursus hebben gezeten zullen dit dan ook met een grote glimlach lezen! Het is ons gelukt! Dank je wel Anita! Ik ben je nog elke “shoot” erg dankbaar!

 20. Tjarda en Suus

  De Really Reliable Recall (RRR) cursus,

  Op 9 februari was het dan zover, de RRR cursus ging van start.
  Voor Anita was het een proef om eens een andere cursus te doen en de cursus zou dan ook alleen maar doorgaan als er genoeg deelnemers zouden zijn.
  Voor ons, Tjarda en ik, was het dus ook een eerste keer dat we de RRR cursus gingen volgen.
  Deze cursus gingen we niet volgen omdat onze Tjarda niet goed luisterde, we wilden hiermee alleen bereiken dat ze nog beter ging luisteren. Daar kwam dan ook nog bij dat het wel eens leuk is om een geheel andere cursus te doen dan alleen maar de gehoorzaamheid cursus, waarin je allerlei commando’s leert. De RRR cursus is dan ook alleen maar gericht op het luisteren naar de naam en daarbij ook direct terug komen bij de baas in allerlei situaties.
  De RRR cursus zou 6 weken duren. Vorige week hebben wij onze laatste cursus avond gehad en ik moet zeggen dat Tjarda al meteen na de eerste les alerter was als we haar naam riepen buiten bij het wandelen.

  Wat ons betreft is deze cursus een groot succes. Ik zou dan ook deze cursus zeker aanbevelen. Ook als je hond al goed luistert.
  Uiteraard moeten we nog wel blijven oefenen met Tjarda bij het wandelen buiten, maar dat spreekt voor zich.

  Groetje Tjarda en Suus.

 21. Oscar-Suzan-Greddy

  We zitten nu al 7 maanden bij Anita op de cursus. Onze pup Greddy (kruising Labrador/Herder) luisterde in het begin met moeite, maar het ging steeds beter en beter! Vaak genoeg dachten we van: “dat leert hij nooit!”, maar door door te blijven trainen hebben we nu een hond die echt goed gaat luisteren! Dankzij de tips, trucks en inzet van Anita gaat het echt super en gaan we met veel plezier weer door naar de volgende cursus :-)!

 22. Clara Post

  Hallo iedereen,

  Jullie weten ongetwijfeld dat Anita een enorme zeikerd is met het commando “wacht”. Ik weet nu waarom, het heeft het leven van mijn hond gered.

  Ik was met Dorotheetje en P.P. de zeer drukke Zuidzijde in Bodegraven overgestoken om met de honden langs het jaagpad te gaan lopen.D. schrikt van iets, rukt zich los uit de halsband, draait zich om om de weg terug te rennen en neemt de kuierlatten. Ik brul Waaaacht!!!!, met een voet op de weg blijft ze staan terwijl de vrachtwagens voorbijrazen.

  Op dat moment heb ik Anita even bedankt.

  Dus trainen maar, het heeft nut.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *