Hondenschool D.O.G.

22 juni 2018 – Informatieve avond skelet en beweging van de hond


Informatieve avond skelet en beweging van de hond, bekeken vanuit verschillende disciplines:
Loopt uw hond af en toe mank, heeft hij moeite met bewegen bij opstarten, gaat hij moeilijk zitten of liggen? Heeft u uw hond door uw dierenarts na laten kijken maar kan deze geen directe oorzaak vinden? Of bent u gewoon geïnteresseerd in hoe uw hond in elkaar zit en hoe beweging werkt? Dan kan dit een heel interessante avond voor u zijn!


Essentiële olieën:

Equineplus zet etherische oliën in voor ondersteuning en verbetering van het bewegingsapparaat! Binnen de aromatherapie zijn er vele mogelijkheden om de botten, spieren, pezen en ligamenten optimaal te ondersteunen, zowel humaan, paard als hond.

Kinesiologie:

Touch for Health is de basis van Kinesiologie. Kinesiologie is een vorm van natuurgeneeskunde waarbij we met behulp van de spiertest energieblokkades opsporen in het lichaam. Energie heb je nodig voor het zelfhelende vermogen van mens en dier. Als de energie verstoord is kan dat leiden tot uiteenlopende klachten w.o. klachten aan het bewegingsapparaat. Maar Kinesiologie heeft een holistische benadering hetgeen inhoudt dat in geval van fysieke klachten gekeken wordt naar de hond als geheel. Dus ook naar het mentale welbevinden en eventuele verstoringen in de chemische huishouding. Hierbij kun je denken aan allergieën/ intoleranties en spijsverteringsproblemen.
Door het lichaam van de hond in balans te brengen met Touch for Health kan het zelfhelende vermogen weer actief worden zodat de klachten over kunnen gaan.

Osteopathie:

Osteopathie is uitermate geschikt om uw hond te behandelen. Loopt uw hond af en toe mank, heeft hij moeite met bewegen bij opstarten, gaat hij moeilijk zitten of liggen? Overweeg dan eens uw hond na te laten kijken op eventuele blokkades in het bewegingsapparaat. Onderzoek en behandeling vinden plaats vanuit een totaal benadering van de klacht. Er wordt gezocht naar wervelblokkades en bewegingsverlies.

Cursisten en oud cursisten betalen € 5,00 voor deze avond. Iedereen zonder (eerdere) relatie met de hondenschool betaalt € 7,50 voor deze avond. Dit is inclusief koffie en thee.
Betaling contant op de avond zelf.

Aanmelden kan hieronder:

Selecteer een geldig formulier